Duurzaam zwemmen.

Een duurzaam zwembad springt zorgvuldig om met energiebronnen.

Een duurzaam zwembad springt zorgvuldig om met energiebronnen. Rotrix Zwembaden maakt daartoe gebruik van de modernste technieken.

1 Gezonde waterbehandeling

In plaats van filterzand gebruiken we ActieFilter Medium (AFM), dat gemaakt is uit gerecycleerd glas. Zelfreinigend en desinfecterend. Veilig, gezonder én beter voor het milieu. En gaat járen mee.

2 Minder chloor

Rotrix Zwembaden maakt gebruik van onder meer uv-sterilisatoren, in combinatie met NoPhos: een product dat de fosfaten, die een voedingsbron voor algen en bacteriën zijn, uit het water haalt. Daardoor verdwijnen ook de zogenaamde ‘biofilmen’ in leidingen, filter en badwand. Resultaat: het chloorgehalte van het water ligt veel lager en het is veel gezonder om erin te zwemmen.

3 Eigen software voor zuinig verbruik

Rotrix Zwembaden ontwikkelt zijn eigen software om de pompen en de zuivering aan te sturen. We maken en plaatsen ook zelf de elektriciteitskast. Dat stelt ons in staat alles nauwkeurig in te stellen én bij te regelen.

4 Minder stroom voor pompen

In alle nieuwe zwembaden bouwen we nu frequentieregelaars in om het toerental van de pompen onder controle te houden. Door gebruik te maken van ActiefFilterMateriaal (AFM) verlagen we met zo een frequentieregelaar het toerental van de filterpomp sterk. Resultaat: u bespaart veel kosten op uw stroomverbruik.

5 Verwarming met alternatieve energie

Rotrix gaat voor de hoogste veiligheid: we adviseren om in of nabij een zwembad nooit verwarming met elektriciteit in te bouwen. We zetten vooral in op alternatieve energie: zonnepanelen, vacuümcollectoren, warmtepomp, enzovoort.

6 Afdekken is besparen

Uw zwembad afdekken houdt de kosten laag en de veiligheid voor kinderen en huisdieren hoog. Bovendien blijft het zwembadwater langer zuiver. Een andere mogelijkheid is een automatisch rolluik uit uv-bestendige pvc, polycarbonaat of solar-lamellen (die de zonnewarmte opvangen en het water verwarmen). Het isoleert voortreffelijk.

Ontdek de verschillende mogelijkheden:

• isolerend afdekken, al of niet automatisch aangedreven,

• veiligheidsafdekking, type Aquaguard: het zwembad is werkelijk volledig dicht, want de afdekking loopt via rails onder de boordstenen,

• rolluik, …

7 Duurzaam verlichten

Ook onderwaterverlichting van een zwembad kan esthetisch én duurzaam. Dankzij led-verlichting houdt u de kosten onder controle en wint uw zwembad aan sfeer en klasse.

 

Spring naar toolbar