Buitenzwembaden

Of wat dacht u van een afwerking in elegante mozaïek? Boorden in natuursteen maken het plaatje helemaal af.

Een buitenzwembad op traditionele wijze

Een goede raad van Rotrix Zwembaden: wilt u kwaliteit op lange termijn, kies dan altijd voor een zwembad dat op traditionele bouwkundige werkwijze geplaatst wordt. Bij zo’n bouwkundig zwembad is de vormgeving van het zwembad volledig geïntegreerd in het totaalbeeld.

Bouwkundig zwembad in elke gewenste vorm

Elke vorm of afmeting van zwembad is mogelijk. We graven de gewenste vorm en gieten een betonnen vloer. Dan gaat het snel: we storten de wanden, plaatsen kunststof waterkeringsplaten en sluiten de vloerplaat waterdicht aan met bekistingspanelen. De wanden worden daarna bekleed met polyester, hoogwaardige folie of een tegelpatroon naar keuze.

Skimmers, onderloop of overloop

U hebt de keuze uit verschillende systemen voor de afloop van het water:

  • Buitenbad met skimmers of oppervlakteschuimers: het vuil blijft achter in een grofvuilmand, daarna wordt het naar de filterinstallatie afgevoerd. De waterlijn staat ongeveer 8 tot 12 cm onder de rand van het zwembad, afhankelijk van de dikte van de boordsteen.
  • Buitenbad met overloopsysteem: het water loopt over de boordstenen via een goot naar buffertank en zo verder naar de filterinstallatie. Het oppervlaktevuil wordt daardoor sneller afgespoeld. Doordat het waterniveau gelijk staat met de boordsteen en dus ook de terrastegels, vormt het als het ware een spiegel met de tuin.
  • Buitenbad met onderloopsysteem: zelfde visueel effect, maar het water vloeit af in een goot onder de boordstenen naar de overlooptank.

Zwembad buiten?  Bespaar energie.

Verstandig omgaan met energie betekent voor buitenzwembaden:

  • een drukvaste isolatie leggen onder de vloer
  • de buitenwanden isoleren
  • volledig isolerend rolluik en/of een Solar-dek installeren
  • kiezen voor klassieke zonnepanelen of vacuümcolllector en warmtepomp
Interesse om met ons te werken?
U droomt van een prachtig buitenzwembad. Laat ons uw project horen en wij begeleiden u in uw zoektocht naar het perfecte zwembad.

Rotrix Zwembaden

Rotrix Zwembaden

Contacteer Ons

Adres:
Sint-Janstraat 8
2323 Wortel

Telefoonnummer: +32 3 314 85 18

13 + 11 =

Ontwerp door Gert De Vos | © 2017. Rotrix Zwembaden. Alle rechten voorbehouden.